ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον ερευνητή Αλέξανδρο Σπηλιώτη το «Βραβείο Μιλτιάδη Καράτζη 2021»

Δελτίο Τύπου

Στον ερευνητή Αλέξανδρο Σπηλιώτη το «Βραβείο Μιλτιάδη Καράτζη 2021»

 

Το τιμητικό «Βραβείο Μιλτιάδη Καράτζη 2021» απονεμήθηκε από τον κύριο Αντώνη Καράτζη, πρόεδρο του ομίλου Καράτζης Α.Ε στον κύριο Αλέξανδρο Σπηλιώτη, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο  Φίλων ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας) την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, στην αίθουσα «Καστελάκη».

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΙΤΕ Ζαχαρίας Καραταράκης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και τους χορηγούς που βοήθησαν στην πραγματοποίησή της, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και στις σπουδαίες κατακτήσεις του ΙΤΕ σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, ακολούθησε η ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και νευροεπιστήμονα-ερευνητή, Γιώργου Παπαδόπουλου με τίτλο «Εγκέφαλος: Ιδιόβουλος καθρέφτης του Κόσμου».

Στο τέλος της βραδιάς, ο κύριος Αντώνης Καράτζης προχώρησε στην απονομή του «Βραβείου Μιλτιάδη Καράτζη 2021» στον κύριο Αλέξανδρο Σπηλιώτη, συγχαίροντάς τον για το σπουδαίο επιστημονικό του έργο. Μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: “ Συγχαίρω τον επιστήμονα και ερευνητή Αλέξανδρο Σπηλιώτη για το πάθος και την αφοσίωσή του στην επιστημονική κοινότητα. Εκ μέρους όλης της ομάδας του ομίλου Καράτζη, ευχόμαστε πάντα επιτυχίες σε όλους τους στόχους του και θα είμαστε δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια στηρίζοντας την έρευνα και την καινοτομία στην επιστήμη”.

Για την επιλογή του ερευνητή συγκροτήθηκε ειδική επταμελής επιτροπή από τους κυρίους: Νεκτάριο Ταβερναράκη, πρόεδρο του ΙΤΕ, Ελευθέριο Οικονόμου, Ομότιμο  Καθηγητή του Παν/μίου Κρήτης, Ελευθέριο  Ζούρο, Ομότιμο καθηγητή του Παν/μίου Κρήτης και Ακαδημαϊκό,  Ηλία Κούβελα, Ομότιμο καθηγητή του Παν/μίου Πατρών, Γεώργιο Κοντάκη, Πρύτανη του Παν/μίου Κρήτης, Νικόλαο Κατσαράκη, Πρύτανη Μεσογειακού Πανεπιστημίου και τον Ζαχαρία Καραταράκη, Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του ΙΤΕ.