ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Απογειώνεται» η Panellenic Airlines του Ομίλου Καράτζη το 2021

Περίοδοι κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, συχνά γεννούν νέες ιδέες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Στην Κρήτη ο πολύ επιτυχημένος Όμιλος Καράτζη προχώρησε στην ίδρυση αεροπορικής εταιρείας, επιχειρώντας στο πλαίσιο της στρατηγικής του ανάπτυξης, να εκμεταλλευτεί την αύξηση του ενδιαφέροντος για ιδιωτικές πτήσεις.

Με την πανδημία του κορονοϊού να φέρνει ριζικές αλλαγές σε κάθε τομέα, ο Όμιλος Καράτζη, σύμφωνα με πληροφορίες του money-tourism.gr, προχωρά στην ίδρυση της εταιρείας Panellenic Airlines, με έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ βρίσκεται ήδη στην διαδικασία απόκτησης του πρώτου της αεροσκάφους, τύπου Cessna Citation Bravo.

Η Panellenic Airlines θα ξεκινήσει το πρόγραμμα πτήσεων από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στις αρχές του 2021, ίσως και νωρίτερα στα τέλη του 2020, με τρία αεροσκάφη στον στόλο της. Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία της στελέχωσης, με την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού, κυβερνητών και συγκυβερνητών.

Σε δηλώσεις του στο money-tourism.gr, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Καράτζη κ. Αντώνης Καράτζης σχολίασε:

«Πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή του Ομίλου μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασής του. Βλέπουμε, σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία, μια αύξηση 600%, στο ενδιαφέρον για διεθνείς πτήσεις παγκοσμίως, λόγω του κορονοϊού. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός δυνητικών πελατών και ο Όμιλός μας, με μεγάλη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον ταξιδιωτικό – τουριστικό τομέα, μπορεί να καλύψει με επιτυχία. Παράλληλα, η αεροπορική μετακίνηση, με πολύ υψηλά standards, θα είναι ακόμη μια παροχή στους πελάτες των ξενοδοχείων μας».

Συνομίλησα με τον Αντώνη Καράτζη σχετικά με τα σχέδιά του για την νέα αεροπορική εταιρεία. Όταν τον ρώτησα αν σκοπεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες του και προς άλλες ξενοδοχειακές μονάδες, απάντησε ότι στόχος της εταιρείας είναι να καταφέρει να καλύψει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων αναγκών στον τομέα της φιλοξενίας.